Fodby og omegn

Fodby og omegn

Velkommen til Fodby – en lille landsby under 10 minutter fra Næstved . Her får du smuk natur og et godt naboskab.

Landsbyidyl på grænsen til Næstved

Man skal ikke have været længe i Fodby, før man mærker, at her er naturen i højsædet. Du vil i dette område opleve en stor del uberørt natur og smukke skovområder, der inviterer til udflugter og fordybelse. Husene i Fodby er en blanding af nybyg og ældre, hyggelige huse samt flere gårde med heste. Byen og området omkring leder uundgåeligt tankerne mod ren Morten Korch-idyl.
I Fodby inviteres der til, at man møder hinanden og nyder landsbyidyllen sammen. Ved byens gadekær er der blandt andet sat borde og bænke op, så det er let at møde sin nabo eller blot bryde hverdagens rutiner med en picnic og fodre ænder sammen med hele familien.

Hverdagen i Fodby

Med under 10 minutters kørsel ind til Næstved har du i Fodby alt, hvad du skal bruge lige i nærheden.
I Fodby forsamlingshus inviteres der ofte til foredrag og andre begivenheder, der kan være med til at sætte krydderi på hverdagen og give anledning til at møde dine naboer.
I Fodby mødes man med hinanden midt i landsbyidyl og tæt på byens liv

Hvad er der af dagtilbud og undervisningsmuligheder?

Dagpleje
Søger du dagpleje, så hører Fodby under område VEST. I område VEST og Fodby hedder dagplejegruppen Vest troldene, og på dagplejegruppens hjemmeside kan du se dagplejere i nærområdet her: Om dagplejen (dagplejennaestved.dk)
Der er også mulighed for at få private pasningsordninger til dit barn i en radius af blot 10 kilometer fra Fodby.
Dagtilbud
Den nærmeste integrerede institution med børn fra 0-6 år er Hyldebærhuset i Hyllinge. Hyldebærhuset ligger ca. 9 minutters kørsel fra Fodby. Man kan også skrive sit barn op til en vuggestue eller børnehave, som er placeret i området Lille Næstved.
Skoler og undervisningstilbud
Fodby Sogn er delt i mellem 2 skoledistrikter. Det er muligt at se hvilket skoledistrikt man hører til her: Skoledistrikter i Næstved kommune (webkort.naestved.dk)
Derudover er der også en privat specialskole i området, som hedder Gedebjerg Skole. Gedebjerg Skole (gedebjergskole.dk)